home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Filipović

Pretposlednju trku na kružnim stazama koja je vožena na Beranovcu naodmak Kraljeva u najbrojnijoj diviziji 3, konkretno u klasi VI obeležio je Dragan Gagi Filipović, prvo najboljim vremenom na kvalifikacijama, a onda i par sati kasnije ubedljivim trijumfom na trci. Subotnje izdanje je proteklo tako reći ekspresno sa četiri divizije.

U diviziji 1 gde se vozi mali N učestvovalo je ukupno 16 takmičara, a najbrži je posle 10 krugova bio Miloš Mirković ispred Dragana Karanovića. Pomenuti Mirković slavio je i u kategoriji juniora i na najbolji način najavio nedeljno finalno izdanje na kružnim stazama.

Divizija 2 poznatija kao Hibrid brojala je 18 takmičara, a posle takođe 10 krugova koliko predviđa Pravilnik takmičenja najbrži je bio Nenad Mijaljević ispred Miloša Borovičanina. Bitno je naglasiti da je Borovičanin za Mijaljevićem kasnio tri desta, a Nastasijević kao trećeplasirani za pobednikom je imao vremenski zaostatak od pet desetih delova sekunde. Jednom rečju jedan drugom na braniku kroz cilj, onako kako smo i navikli kada je Hibrid u pitanju.

Najbrojniju diviziju 3 sačinjavale su klase III, IV, V, VI i IX. U klasi III gde je startovalo pet automobila najbržio je bio Marko Marić, a u klasi IV koja je takođe brojala pet takmičara na startu nabrži je bio Nenad Savić, dok je drugoplasirani Džukleski imao krug manje. Tri takmičara startovalo je u klasi V, a najbrži je bio Mario Zahirović. Pomenuti Filipović u konkurenciji pet takmaca bio je nabrži u klasi VI, a u klasi IX najbrži je bio Dragan Stojković Verba, drugoplasirani Darko Božilović imao je dva kruga manje zbog problema sa pneumatikom.

Diviziju 4 sačinjavali su takmičari u popularnim fićama. U kupu 1 slavio je Savo Jančević, odnosno u kupu 2 Aleksandar Radisavljević.

Finale se vozi sutra u istom rasporedu od subote, drugim rečima u prepodnevnim satima su kvalifikacije, a start prve divizije zakazan je za 13 časova.

Rezultati

Klasa 1: 1. M. Mirković, 2. D. Karanović, 3. N. Mišić

Klasa 2: 1. N. Mijaljević, 2. M. Borovičanin, 3. D. Nastasijević

Klasa 3: 1. M. Marić, 2. M. Deretić, 3. D. Arsić

Klasa 4: 1. N. Savić, 2. F. Džukleski, 3. M. Nešić

Klasa 5: 1. M. Zahirović, 2. V. Panić, 3. Ž. Milić

Klasa 6: 1. D. Filipović, 2. M. Nešić, 3. A. Miličević

Klasa 9: 1. D. Stojković, 2. D. Božilović

Kup 1: 1. S. Jančević, 2. M. Pecelj, 3. Z. Pavkov

Kup 2: 1. A. Radisavljević, 2. R. Radisavljević, 3. S. Petrović

Izvor: Plumrace.comčitanja : 358Komentari