home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

8 Mar 2021 - 23:10 Sport Link
Hamilton i Volf

Volf: Ne sumnjamo u Hamiltonovu posvećenost

Luis Hamilton je potpisao ugovor na samo jednu godinu sa Mercedesom što je mnogima signal da Britancu nedostaje motivacija da se takmiči u Formuli 1 i posle 2021. godine. On neretko nagoveštava svojim potezima da mu vožnja u "najbržem cirkusu" nije najvažnija stvar na svetu, pa je pravo pitanje hoće li Luis nastaviti da vozi i posle aktuelne godine.

Kada je Hamilton potpisao ugovor na samo jednu godinu, ostao je dogovor obe strane da se o 2022. godini dogovaraju kasnije. U narednoj godini inače slede i velike promene u pravilima pa je i sa te strane bilo logično da se Luis ne obavezuje na višegodišnju saradnju.

Kako prenosi Sport Klub, Mercedes ne sumnja u to da je Hamilton posvećen Formuli 1 iako je potpisao ugovor na samo jednu godinu.

„Pre svega on uživa u trkanju mnogo. Mi uživamo da radimo zajedno i pričali smo o tome mnogo, ali apsolutno je u pravu. Vremena se menjaju. Postoje novi prirotiteti za sve nas u smislu kako živimo. Veoma je strastven po pitanju svojih inicijativa protiv rasizma i nejednakosti. Mislim da je fer da vozač koji je sedmostruki šampion dobije malo fleksibilnosti kako bi odlučio šta hoće da radi u budućnosti. Bilo da je u pitanju trkanje ili nešto van cirkusa„, kaže šef Mercedesa Toto Volf.

„Dogovorili smo se da razgovore o novom ugovoru počnemo mnogo ranije nego ove godine, kako bismo izbegli situaciju iz 2020. Zbog toga je i dobio jednogodišnji ugovor, kako bismo razgovarali o budućnosti u trkanju i van njega. Ako Luis želi da nastavi, mi ćemo hteti da to bude zajedno i to ćemo raspraviti kratko. Što se tiče Valterija znamo šta imamo i to cenimo„, dodao je Volf.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: REUTERS/Clive Mason

Čuva se životna sredina: Nema više plastičnih flaša u F1

Formula 1 u narednoj sezoni je odlučila da umanju korišćenje plastike, a osoblje timova i staza neće više koristiti jednokratne plasitčne flaše, a legitimacije na trkama će biti sačinjene od recikliranih materijala.

Plan F1 je da do 2030. godine funkcioniše postane organizacija koja ne doprinosi zagađenju, a jedan od koraka ka tom cilju je recikliranje svog otpada koji se tokom trka i treninga stvori.

Prvobitno je rok za ukidanje jednokratnih plastičnih predmeta bila 2025. godine, ali se F1 rešila na veliki korak već sada.

Na Velikoj nagradi Bahreina, kojom se 28. marta otvara nova sezona, česme za dopunjavanje će biti instaslirane na više lokacija, a kamermani na udaljenim mestima imaće posebnu opremu kako bi mogli da imaju dovoljne količine tečnosti na visokoj temperaturi tokom čitavog dana.

Prema informacijama koje nudi Autosport, Sebastijan Fetel bio je vozač koji je najviše insistirao na ovom koraku ka očuvanju životne sredine.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 277Komentari