home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Vesnić

Naš trofejni internacionalac i uspešni državni prvak, 46. godišnji Užičanin, Milovan Mikica Vesnić, može posle prve dve trke u seriji TCR Evropa Istok  2021. – biti zadovoljan.

Ono što je najbitnije jeste njegova borbenost i ko zna koja po redu potvrda visokog kvaliteta našeg popularnog asa. Zbog aktuelne zdravstvene situacije Vesnić nije imao priliku da na pravi način testira svoj novi automobil, „audi RS3 LMS“. Prvi put ga je proverio na stazi Navak kod Beograda a malo bolje na pisti autodroma Slovakiaring, neposredno pred dolazaka na Hungaroring.

Vesnić

Već su kvalifikacije pokazale da su skoro identični Vesnićev „audi“ i dve „seat kupre“, Čeha Pekarža i Makeša. Sva trojica su zabeležili vreme u samo 0,3 sekunde, a najbolji je bio Pekarž.

Prva trka je počela loše za našeg šampiona jer Vesnić nije baš najbolje startovao a potom je nesrećno izgubio  drugo mesto. Naime, već u prvoj krivini ga je sasvim nesportski udario pomenuti Makeš a taj potez nije sankcionisan od strane zvaničnika. Ipak, Vesnić je  nastavio zaista srčano i počeo da prestiže rivale koji su ga pretekli na početku. Tom prilikom je pokazao vrhunsku vožnju a na cilju je bio treći i popeo se na podijum.

Druga trka je donela još jedan slab start za predstavnika Srbije. Prema novim pravilima o obrnutom redosledu starta, krenuo je sa sedme pozicije, ubrzo su ga pretekli i Makeš i Pekarž, a onda je opet počela Vesnićeva odlična vožnja i prestizanje rivala koji su bili ispred. U cilju je Mikica bio četvrti i kada se sve sabere može biti zadovoljan učinkom sa ovogodišnjeg Hungaroringa. Morao bi razmisliti o boljem startovanju a nama ostaje da se nadamo budućim valjanim odlukama sudija kada je reč o nesportskoj vožnji.

Na obe trke na Hungaroringu pobede je zabeležio Ćeh Pekarž a sledeći susret majstora volana iz serije TCR Evropa Istok biće 8. maja na Slovakiaringu, kada će se u konkurenciji TCR Evropa predstaviti i naš Dušan Duca Borković, sa novim „audijem“.

Na Hungaroringu su održane i trke u seriji CEZ, gde je konkurencija slabija a naši vozači Nemanja Milovanović i Zoran Kastratović su zabeležili plasmane u samom vrhu.

Djordje Djenić – Mojsvetbrzine.rs

DOPUNJENO: Milovan Mikica Vesnić je stigao u svoje Gorjane i upravo nam objasnio šta se dogadjalo u trkama na Hungaroringu...

"Bile su to teške trke i sa previše kontakta sa rivalima. U prvoj trci me je potpuno neočekivano i nesportski udario mladi Čeh Makeš, pa se posle izvinjavao zbog toga. U drugoj trci me je čak sedam puta udarao Italijan Germandini koji je vozio moju prošlogodišnju "kupru". Zbog tih udaraca sam potpuno poremetio trap, a felne su bile naprsle, pa je prava sreća što sam stigao u cilj. Što se tiče startovanja moraćemo da promenimo podešavanje, "kupre" inače bolje kreću zbog većeg opterećenja na prednjim točkovima i nemaju puno proklizavanja točkova. Sledi sada trka u Slovačkoj gde je staza šira i lakša za obilaženje."čitanja : 366Komentari