home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW M i Red Bull

Kompanija BMW ušla je u saradnju sa Red Bull Driftbrothers timo kako bi kreirala dva veoma intrigantna M4 Competition drift modela, koja će se voziti tokom ovogodišnje sezone u Drift Masters European Championship takmičenju.

Elias i Johannes Hountondji uključeni su u promociju novih BMW M3 i M4 modela tokom poslednjih nekoliko meseci, a njihove nove drifting mašine čine da moćne ulično legalne verzije deluju kao male mace. Zapravo, šestocilindrični motori zapremine tri litra, opremljeni duplim turbo punjenjima, pretvoreni su u zveri koje ispumpavaju 1050KS i gotovo 1300 Nm obrtnog momenta.

BMW M i Red Bull

Eksterijeri ove dve mašine takođe su pretrpeli određene promene i sada poseduju potpuno nove panele karoserijer, koji ih ističu na najbolji mogući način, razdvajajući ih potpuno od njihovih fabričkih izdanja. Na primer, tu su besprekorni repni spojler od ugljeničnih vlakana, istaknuti zadnji difuzor i prednji spliter, brojni aerodinamični dodaci i izduvne grane smeštene tamo gde se uglavnom nalaze zadnji prozori. Dva modela su takođe, dosta šira od proizvodnih M4 varijanti.

BMW M i Red Bull

Moćni automobili imaće svoj takmičarski debi na otvaranju sezone Drift Masters European Championship takmičenja u austrijskom Greinbahu, 10. i 11. jula, pre nego što krenu za Rigu zbog druge i treće runde šampionata 30. i 31. avgusta. Sezona ovog interesantnog takmičenja završiće se u Tbilisiju, 4. i 5. oktobra ove godine.

Izvor: Autoexclusive.rsčitanja : 333Komentari