home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Moto GP vesti

24 Jun 2021 - 23:31 Sport Link
Aramko rejsing tim

Aramko rejsing tim VR46 od 2022. u Moto GP šampionatu

Aramko rejsing tim VR46 od 2022. će se takmičiti u Moto GP šampionatu, potvrđeno je u četvrtak. Novi tim će u naredne tri godine sarađivati sa Dukatijem, piše Sport Klub.

Aramko rejsing tim VR46 biće satelitski tim proizvođača iz Bolonje.

„Srećni smo što možemo da potvrdimo da ćemo od 2022. godine učestvovati u Moto GP šampionatu sa timom od dva vozača u bojama VR46. Putovanje je započeto pre nešto više od osam godina, rođenjem VR46 akademije. Bilo je to dugo i teško putovanje, ali puno zadovoljstava i uspeha, zbog čega smo ponosni. Ovo je prekretnica, ali nije i krajnje odredište“, rekao je Alesio Saluci u ime VR46 akademije.

Tim iz Tavulije potvrdio je da je potpisao petogodišnji ugovor sa Dornom o takmičenju u ‘kraljevskoj klasi’.

„Zadovoljstvo je što ćemo imati priliku da poželimo dobrodošlicu VR46 timu u Moto GP. To su uzbudljive vesti za navijače širom sveta i sve u padoku zbog neverovatne karijere Valentina Rosija i razvoja VR46 akademije. Valentino jeste i biće važan deo ovog šampionata, a sa dolaskom njegovog tima, nastaviće da inspiriše nove generacije“, poručio je izvršni direktor Dorne Karmelo Espeleta.

Aramko rejsing tim VR46 oformljen je saradnjom VR46 akademije i kompanije Tanal Entertainment Sport & Media, koja je u vlasništvu kraljevske porodice Saudijske Arabije.

Princ Abdulaziz bin Abdulah Al Saud nada se da će Valentino Rosi biti jedan od vozača.

Izvor: Sportklub.rs

Rosi: Teško ću voziti sledeće sezone

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi priznao je da su male šanse da će i naredne godine voziti u Moto GP šampionatu.

‘Doktor’ trenutno vozi svoju 22. sezonu u kraljevskoj klasi, ujedno statistički najgoru jer nije zabeležio nijedan plasman bolji od 10. mesta na prvih osam trka.

Rosi je više puta naglasio da će odluku o svojoj budućnosti doneti tokom letnje pauze, a prošle nedelje su se pojavile informacije da su u Petronas Jamahi već odlučili da ne produže ugovor sa njim. To praktično znači da je jedina opcija za Italijana da vozi za svoj tim koji će od naredne sezone sarađivati sa Dukatijem.

“Još nisam doneo odluku jer mislim da ću dublje razmisliti o svemu tokom pauze, a takođe moram da razgovaram sa Jamahom i timom. Ali, želimo da budemo bolji i ostvarujemo bolje rezultate. Početak sezone do ovog trenutka nije bio fantastičan što se toga tiče, ali teško ću voziti sledeće sezone”, rekao je Rosi, koji je navodno na korak od toga da se dogodine prebaci na četiri točka i takmiči u Svetskom šampionatu izržljivosti.

Ranije tokom dana, u saopštenju povodom saradnje VR46 tima i Dukatija, saudijski princ Abdulaziz bin Abdulah al Saud, čija kompanija Armako će biti glavni sponzor ekipe, nagovestio je da želi da Rosija kao vozača. Kao odgovor na tu konstataciju, ‘Doktor’ je rekao:

“Da, princ me tera da vozim sledeće godine na Dukatiju, ali u ovom trenutku smatram da je to veoma teško”.

Za sada se zna da će za Rosijev tim voziti njegov polubrat Luka Marini.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se ovog vikenda za Veliku nagradu Holandije u Asenu, uz direktne prenose na Sport Klubu 2, a posle nje sledi letnja pauza koja traje do 8. avgusta.

Izvor: Sportklub.rs

Gerlofu čudno što deli garažu sa Rosijem

Geret Gerlof koji će ovog vikenda zameniti povređenog Franka Morbidelija na Petronas Jamahi kaže da će mu biti neobično da deli garažu sa legendom Moto GP Valentinom Rosijem.

Geret Gerlof vozi za Jamahu u Superbajku i prošle godine je vozio na dva treninga umesto Valentina Rosija koji je čekao negativan test na koronavirus kako bi tog vikenda moga da vozi trku.

Gerlof će sada biti timski kolega Rosiju jer će menjati Morbidelija i kaže da je oduševljen što će deliti garažu sa devetostrukim svetskim šampionom.

„Nisam video Valentina danas, ali čudno je bilo ući u boks i videti njegov tim i motor koji sam vozio prošle godine. Sada sam na drugoj strani garaže, zanimljivo je i nadam se da ću ga videti uskoro“, rekao je Gerlof.

Amerikanac nikada nije vozio u Asenu, ali kaže da poznaje stazu dovoljno dobro jer je godinama gledao trke vožene na ovoj stazi.

„Osećam kao da poznajem stazu jer sam toliko trka odgledao tokom života, sajt Moto GP ima i posebne kamere na motorima koje daju drugačiju sliku. Izgleda kao sjajna staza koja bi mogla da odgovara Jamahama i uzbuđen sam zbog izlaska na stazu u petak“, rekao je Gerlof pa se osvrnuo na momenat kada je saznao da će voziti umesto Morbidelija:

„Sve se dogodilo veoma brzo. Vraćao sam se iz Navare sa testiranja kada sam dobio sam poruku. Bilo je praktično u posednjem momentu, ali zahvaljujući timu imam sve što mi je potrebno za petak“, zaključio je.

Izvor: Sportklub.rs

Morbideli u petak na operaciji kolena

Vozač Petronas Jamahe Franko Morbideli u petak će obaviti operaciju kako bi rešio problem sa kolenom koji ga muči već neko vreme.

Morbideli je raniju povredu obnovio na treningu i već u utorak se znalo da neće voziti u Asenu.

„Zbog posledica ranije povrede koja je obnovljena u utorak na treningu, a nakon testova koji su obavljeni i rezultata koje smo dobili, Franko Morbideli odlučio je da se u petak, 25. juna, podvrgne operaciji.

Profesor Muriljo Marakaći i njegov tim će obaviti operaciju kako bi rešio problem sa meniskusom i prednjih ukrštenih ligamenata Frankovog levog kolena“, saopštili su u četvrtak iz Petronasa.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 305Komentari