home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Frančesko Banjaja

Frančesko Banjaja je osvojio pol poziciju pred Veliku nagradu Emilija Romanje u Mizanu u MotoGP kategoriji. Ono što podgreva nadu da će šampionska trka ipak biti neizvesna je pozicija Fabija Kvartarara, koji u nedelju počinje tek sa 15. pozicije, piše Sport Klub.

Frančesko Banjaja je na prvom izlasku na stazu postavio vreme 1:33.045 i u tom momentu mu nije bilo ravnog na stazi. Pratio ga je Iker Lekuona. Svi ostali su bili u daleko lošijem ritmu i nisu mogli da pariraju vozaču Dukatija. On je na kraju sa tim vremenom i osvojio pol poziciju.

U drugom izlasku na stazu je Džek Miler imao dobar krug ali je ipak bio sporiji od klupskog kolege. To je pak bilo dovoljno za drugo mesto. Treće mesto uzeo je iznenađujuće Luka Marini na samom kraju kvalifikacija. On će prvi put biti u prvom startnom redu u karijeri u MotoGP karijeri. Biće to i poklon za polubrata Valentina Rosija koji po poslednji put vozi na italijanskom tlu.

Probleme u kvalifikacijama je imao Markes. On je u jednom trenutku jedva obuzdao svoju Hondu posle čega se uhvatio za rame, a zatim je u drugom izlasku na stazu završio u šljunku.

Fabio Kvartararo je osvojio tek 15. poziciju i nije uspeo da se plasira u Q2 po prvi put u svojoj karijeri. Francuz je tokom prvog dela kvalifikacija imao veoma loše rezultate i nikako nije uspeo da bude na prvom ili drugom mestu. Ispred njega su bili Iker Lekuona i Frančesko Banjaja, a da stvar bude gora njegov najbolji krug kojim je obezbedio 13. mesto je bio poništen jer je vozio punom brzinom kroz žute zastave.

U Mizanu sledi velika borba i možda pred poslednje dve trke ipak dobijemo uzbudljivu situaciju. Trenutno Fabio Kvartararo ima 52 boda više od Peka Banjaje i u Mizanu može da overi titulu. Ipak ako trku ne završi u bodovima, a Banjaja slavi onda će prednost biti prepolovljena maltene.

Trka je od 14 časova u nedelju uz direktan prenos na Sport Klubu 3.   

Izvor: Sportklub.rs

Banjaja: Bio sam na ivici udesa, neće biti lako…

Frančesko Banjaja će se u nedelju boriti za ostanak u trci za titulu, a u tome mu može pomoći pol-pozicija koju je osvojio u kvalifikacijama u Mizanu.

U izjavi za Sport Klub iznosi utiske iz kvalifikacija i očekivanja pred trku.

U kvalifikacijama je sve izgledalo lako, ali verovatno nije bilo tako?

„Nije baš bilo lako. Bilo mi je potrebno u prvom delu kvalifikacija da malo izgradim samopouzdanje. Nije lako u ovim uslovima. Nekada možete biti dobri, nekada ne. Danas sam imao sreće jer sam se osećao dobro.

U drugom krugu sam bio na ivicu udesa, pa sam shvatio da je bolje da ne rizikujem previše. Na kraju, moje vreme je bilo dovoljno za pol, i srećan sam zbog toga. Najbolji mogući način da završimo subotu.“

Plan za sutra? Voziće se u drugačijim uslovima.

„Sigurno da neće biti lako. Da sačekamo nedelju, pa ćemo videti. Uslovi mogu da se promene. Možda će biti hladnije. Trudiću se da vozim kao prethodni put. Da na početku stvorim prednost i da uspostavim kontrolu. Lako je sada reći, ali trudiću se da stignem do pobede.

Siguran sam da će se Fabio boriti napred, da će biti kompetitivan i brz, ali pokušaću da budem ispred njega.“

Džek Miler je odradio dobar posao, osvajanjem drugog mesta. Takođe Luka Marini, kakav je osećaj videti ga u prednjem redu, zajedno sa tobom?

„Srećan sam zbog njega. Zaslužio je taj rezultat. Mučio se ove sezone, ovakav rezultat može pomoći da vratite samopouzdanje. Drago mi je zbog njega.“

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 444Komentari