home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Abarth 124

           U Mađarskoj, Polonski je postigao svoj peti uspeh u Abarth reli kup sezoni i skoro došao do ERC2 podijuma.
           U pretposlednjoj rundi ADAC Formel 4 Powered by Abarth takmičenja u Hokenhajmu, Bernije, Tramnic i Brauning bili su pobednici.

           U nemačkoj seriji, Oliver Berman je na čelu ukupnog rangiranja, sa vođstvom od 23 poena u odnosu na Tramnica. Nikita Bedrin bio je šampion među novima u igri.

Polonski Sitek

Zvezda Abarth vikenda bio je Darius Polonski. Sa Lukasom Sitekom kao suvozačem na Abarth 124 reliju koji je pripremila organizacija Rallytechnology i uprkos tome što je prvog dana bio u začelju, poljski vozač odneo je svoju petu pobedu sezone i završio je četvrti na ERC2, pretposlednjoj trci ove sezone FIA evropskog reli šampionata. Roberto Gobin i Fabio Grimaldi (ITA-Evo Motorsport) popeli su se na podijum u seriji samo za „škorpione“, dok su Martin Rada i Jaroslav Jugas (CZE - Agrotec) morali da razviju belu zastavu nakon SS9.

Na mađarskoj stazi, Polonski je postavio tempo prvog dana, povećavajući svoje vođstvo u odnosu na Martina Radu sa svakom novom trkom, ali tokom SS7, ovaj Poljak je imao problem sa pumpom za gorivo i morao je da se zaustavi dva puta, izgubivši za 3'33” od Rade, koji je preuzeo vođstvo. U drugoj trci, drugog dana, međutim, došlo je do preokreta za Martina Radu, koji je završio van staze tokom SS9, i morao je da preda pobedu Polonskom ponovo. Poljski vozač je uvećao svoje vođstvo nad Robertom Gobinom i suvozačem Fabijom Grimaldijem a takođe je povratio poziciju u ERC2 klasifikaciji, završivši kao četvrti. Kontinentalna serija, koja će biti domaćin Abarth reli kupa, okončaće se između 18. i 20. novembra na Reliju na Kanarskim ostrvima.

Na stazi Hokenhajmring, u pretposlednjoj rundi ADAC Formel 4 Powered by Abarth takmičenja, u prvoj trci, prva pobeda je otišla Francuzu Viktoru Bernijeu (FRA - R-ace GP), koji je iskoristio penal Oliveru Berman (BGR - Van Amersfoort Racing) zbog kontakta sa Timom Tramnicem (GER - US Racing), koji je bio drugi na finišu sa svojim suvozačem Vladom Lomkom (RUS - US Racing). U trci 2, kontakt na početku izbacio je Nikitu Bedrina (RUS - Van Amersfoort Racing), dok su na prvom mestu borci za titulu - Berman i Tramnic - zamenili pozicije nekoliko puta. Nemac je pobedio britanskog vozača, i pobednika prve trke, Bernijea. Među novima, pobedu je odneo Aleks Dun (IRL - US Racing), koji je bio četvrti na finišu. U trci 3, Luk Brauning (GBR - US Racing) popeo se na najviši deo podijuma, ispred dva trkača Vam Amersfoort Racing-a, Džošue Dufeka i Olivera Bermana. Preostala je još samo jedna runda, a Berman vodi sa 23 poena ispred Tima Tramnica. Tri trke na Nirburgringu, od 5. do 7. novembra, biće odlučujuće za titulu 2021.

Rang lista Abarth reli kupa: 1. Darius Polonski (POL, Rallytechnology), 125; 2. Roberto Gobin (ITA, Evo Motorsport), 51; 3. Martin Rada (CZE, Agrotec Abarth), 36.

ADAC Formel 4 Powered by Abarth rang lista: 1. Oliver Berman (GBR, Van Amersfoort Racing), 256; 2. Tim Tramnic (GER, US Racing), 233; 3. Luk Brauning (GBR, US Racing), 189; 4. Viktor Bernije (FRA, R-ACE GP), 139; 5. Vlad Lomko (RUS, US Racing), 115.

Torino, 25. oktobar, 2021.

PR saopštenječitanja : 256Komentari