home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
2. Croatia Rally

Drugi dan CROATIA RALLY protekao je potpuno drugačije od prvog, kada je sjajni Rovanpera briljirao i ostvario prednost od preko jednog minuta.

Ispiti 9,10,11 i 12 bili su veoma loši za mladog Finca…..a na poznatom brzincu na Platku, kod Rijeke, Rovanpera je posle jednog doskoka probušio gumu i tako skoro u celini izgubio veliku prednost..

2. Croatia Rally

Direktno sa Platka, skijaškog mesta iznad Rijeke, javio nam se naš stari prijatelj, član ekipe koja organizuje ovu manifestaciju, poznati suvozač-šampion Davor Devunić „Deva“ i rekao:

„Smrzli smo se, duva vetar, pada kiša, magla je smanjila vidljivost na nekih desetak metara, temperatura je samo 5 stepeni iznad nule. Baš ovde ispred nas, na Platku, danas u prepodnevnom krugu, Rovanpera je prokockao veliku prednost….doleteo je brzo na jedan prevoj, na takozvani „hupser“, a na doskoku je probušio gumu. ….magla je bila baš velika duž nekoliko kilometara i mislim da će se taj brzinac, u popodnevnom obilasku, ukinuti i pretvoriti u etapu..Svi vozaču su iznenadjeni tako teškim uslovima….blato i kamenje na brzincima…..svako ima po dve rezervne gume…i mnogi sa punkcijom voze do cilja…puno pozdrava čitaocima vašeg sajta, od Davora Devunića, i evo šaljem sliku posade iz Srbije “

2. Croatia Rally

Već na prvom današnjem ispitu, pri velikoj brzini i na klizavoj podlozi, izleteo je sa „hjundaiem“ švedsko-norveški vunderkind Oliver Solberg…posle dužeg pravca i čini se prejakog kočenja, izvrteo se na stazi, otklizao desetak metara i zaustavio se pored puta, pokraj nekog šiblja u čudnom položaju, sa podignutim zadnjim delom. Automobil je odmah zahvatila velika vatra, pozadi, razvio se i gust dim, a posada je izletela iz kabine, posle čega je mladi Solberg…pokušao protiv požarnim aparatom da zaustavi vatru…u čemu je i uspeo.

Danas je tri pobede na ispitima osvojio Finac Esapeka Lapi, sa „tojotom“, dok se Estonac Ot Tanak približio Rovanperi na 19.9 sekundi i učinio završnicu ovog relija potpuno neizvesnom…u nedelju, na pravoslavni uskrs, voze se još 4 ispita. Posada iz Srbije, LAZAR MILOVANOVIĆ- GORAN RABASOVIĆ, hrabro se drži, i dalje su 5. u klasi R4, sa svojom „ford fiestom“, i nadamo se njihovom ulasku u cilj 2. CROATIA RALLY, koji se boduje za RELI ŠAMPIONAT SVETA 2022. Lazar se tek nepune tri godine bavi relijem, a iz Užičkog je kraja.

2. Croatia Rally

Generalni poredak posle 16 (od ukupno 20) ispita:

1.Rovanpera – „tojota“…..2.14.54.5

2.Tanak – „hjundai“……..+ 19.9 sekundi

3.Brin – „ford“……………. + 1.13.4 minuta

4.Nojvil -„hjundai“……….+ 1.18.3

5.Evans -„tojota“………… + 2.08.2

6.Katsuta – „tojota“……….+ 5.47.9

7.Rosel (WRC 2) – „sitroen“…..+ 8.24.6

8.Griazin (WRC 2) – „škoda“…+ 8.59.7

9.Kajetanovič (WRC 2) – „škoda“….+ 9.15.5

10.Lindholm (WRC 2) – „škoda“….. + 9.49.3

Djordje Djenić – Mojsvetbrzine.rsčitanja : 374Komentari