home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U jednoj od garaža u Parizu ulovljen je (i to potpuno nemaskiran) Renault Clio III u redizajniranom izdanju, čija je svetska premijera zakazana za početak marta i Salon automobila u Ženevi.

Aktuelni Clio je inače predstavljen još 2005. godine, a imajući u vidu konkurente poput nove Ford Fieste, Seat Ibize i novog Volkswagenovog Pola (takođe najavljen za Ženevu), ovaj ozbiljan redizajn stiže zaista u pravo vreme.

Najočiglednija promena u odnosu na dosadašnji model se u stvari odnosi na drugačiji prednji deo, koji sada liči na novi Megane (zbog drugačijih branika, auto će biti i duži za nekoliko cm). Modifikacije je doživeo i zadnji kraj, koji će, sudeći prema ranijim špijunskim slikama, dobiti drugačiju grafiku svetala i nešto izmenjen poklopac prtljažnika.

Što se unutrašnjosti tiče, najavljuju se novi materijali i bolja završna obrada, kao i bogatija standardna oprema. Među novitetima je i 1,4 litarski TCe turbo motor sa 96kW/130KS.

Iste ovakve vizuelne promene će doživeti i karavanski GrandTour model, kao i sportski Clio RS.

Sem obnovljenog Clia, Renault će inače u Ženevi promovisati i potpuno novi Scenic (uključujući i njegovu produženu varijantu Grand Scenic), kao i novi Megane RS i Megane GrandTour.čitanja : 2406Komentari

Propade im premijeraa!

Autor Mina 30 Jan 2009, 17:47