home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) je krajem oktobra kratkim press saopštenjem i jednim teaser crtežom najavio dolazak svog novog kompaktnog crossover modela, koji će istovremeno označiti i početak većeg fokusiranja japanske kompanije na ekološki podobnije automobile i crossovor vozila.

U međuvremenu su se pojavili i ovi zvanični renderinzi koji u potpunosti otkrivaju njegov izgled.

Po ranijim informacijama, ovaj Compact Crossover bi trebalo da ponese komercijalno ime Outlander Sport, a svoju evropsku premijeru doživeće u martu 2010. godine na Salonu automobila u Ženevi (u Japanu će prodaja međutim startovati mesec dana ranije).

Nezvanični izvori takođe govore da će Outlander Sport (dužine oko 430 cm, koristiće Mitsubishijevu globalnu platformu) u Evropi pokretati 1,6 i 2,0 litarski benzinci, kao i novi 1,8 litarski dizelaš od 136KS, a da će standardno imati prednji pogon (opciono naravno i 4x4).  

Sem sa Mitsubishijevim znakom, Outlander Sport će se najverovatnije pojaviti i u verzijama Peugeota i Citroena, kako je to već urađeno sa standardnim Outlanderom (braća Mitsubishi Outlander/Citroen C-Crosser/Peugeot 4007).čitanja : 566Komentari