home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izgleda da je klasičnim MPV-ovima odzvonilo. Tako bar možemo zaključiti iz nedavnog poteza Renaulta čiji Espace je iz segmenta MPV-a prebegao u crossovere, a sada navodno isto planira da učini i Opel sa modelima Zafira i Meriva.

Štaviše, slično je već najavio Opelov šef Karl-Thomas Neumann koji je izjavio da "kupci žele SUV look" i da će Meriva i Zafira "verovatno krenuti u tom smeru", a sada pojedini izvori, pozivajući se na insajdere, tvrde da će oba pomenuta modela u svojim sledećim generacijama koje se očekuju 2016. dobiti taj željeni SUV look.

Dalje, s obzirom da će se sledeće generacije Zafire i Merive razvijati u saradnji sa PSA Peugeot Citroenom i francuski brendovi bi mogli da dobiju svoje verzije tih modela, ali kada je reč o izgledu svi modeli će se međusobno razlikovati i biće dizajnirani u skladu sa svojim pripadajućim porodičnim linijama.

Motorizaciju će činiti nekoliko benzinskih i dizel 3 i 4-cilindričnih pogonskih agregata, kao i hibridne verzije. Oprema ovih modela bi trebalo da bude bogatija u odnosu na sadašnje varijante prvenstveno zbog daljeg napora u podizanju vrednosti Opelovog brenda prema tzv. near-preimum segmentu.

Na kraju dodajmo da Opel navodno radi i na razvoju high-end SUV-a koji bi osnovne smernice dizajna preuzeo od konceptnog modela Monza. Za sada nije poznato da li će francuski partner imati svoje verzije tog automobila, verovatno da, ali Opel bi navodno trebalo da ga lansira 2017. ili 2018. godine, dakle nedugo nakon Merive i Zafire u crossover izdanju.

Izvor: Autonet.hr

Render: arhiva Autoblog.rs / Autobild.dečitanja : 1758Komentari

Užas.

Autor Ex 31 Okt 2014, 10:48

Sta je ovaj render,Initiale Paris restyle by Opel?

Autor Bobo 31 Okt 2014, 11:17

Meni lep

Autor moron 31 Okt 2014, 14:13

Jel to zbog odlicne prodaje? :)

Autor carobnjak 31 Okt 2014, 15:55