home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Nakon što je početkom aprila Mitsubishi i zvanično promovisao redizajnirani Outlander, ova japanska kompanija je pripremila i novi Pajero Sport (poznat i kao Montero Sport, Nativa ili Challenger na nekim tržištima).

Po nekim ranijim najavama, promocija bi trebalo da se održi 1. avgusta na Tajlandu, ali kako to već biva i ovde je došlo do "curenja" informacija. Dakle, pred nama su prve zvanične slike novog Pajera Sport, skenirane iz fabričke brošure koja se pre vremena pojavila u javnosti.

Prva generacija ovog vozila se inače pojavila 1996. godine, dok je nova, treća generacija napravljena na platformi novog Mitsubishija Triton (u Evropi kao L200), od koga će verovatno preuzeti i paletu motora. To znači da između ostalog možemo očekivati 2,4 litarski turbo-dizelaš sa 154KS i 380 Nm, kao i sa 181KS i 430 Nm obrtnog momenta. U ponudi bi trebalo da se nađe i benzinski motor, a biće naravno dostupan i 4x4 pogon.

Pominju se i osmostepeni automatik, Blind spot warning system, kao i Multi Around Monitor (slično Nissanovom Around View Monitoru).

Takođe, i proizvodnja novog Pajera Sport će se odvijati u istoj fabrici na Tajlandu gde se pravi i Triton / L200.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto via Newpajerosportclub.com

Neke od ranije objavljenih slika

čitanja : 1103Komentari

Dobar. Originalan, ima svoj fazon. Jedino ovi stopovi predugacki, ali za razliku od prethodnika, ovaj izgleda dobro.

Autor MB 31 Jul 2015, 20:45