home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon preuzimanja 34% učešća u Mitsubishiju, Renault-Nissan alijansa bi mogla da iskoristi Mitsubishijevu tehnologiju za neke od svojih budućih modela.

To se pre svega odnosi na hibridni pogonski sistem koji koristi Mitsubishi Outlander PHEV, a koji bi mogao da se nađe u nekom budućem Nissanovom crossoveru za evropsko tržište.

To je u intervjuu za britanski Auto Express nagovestio i Takashi Shirakawa, šef Nissanove evropske filijale za razvoj i istraživanje. Shirakawa je dakle izjavio da bi Nissan mogao da ponudi Evropljanima novi crossover sa Mitsubishijevom hibridnom tehnologijom, i to iz pomenutog Outlandera PHEV (2,0 litarski benzinac + elektropogon). Shirakawa ipak navodi da se o tome tek raspravlja i da još ništa nije odlučeno.

Nissan je inače prošle godine na sajmu automobila u Frankfurtu predstavio svoj hibridni crossover Gripz (u formi koncept vozila), koji je kombinovao mali benzinac i elektromotor. Takav Gripz verovatno neće završiti u serijskoj proizvodnji ali bi Nissan zahvaljujući partnerstvu sa Mitsubishijem ipak mogao da u Evropi ponudi manji hibridni crossover sličan Gripzu.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 579Komentari