home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi Audi Q3 će se po nekim izvorima u prodaji naći 2018. godine, a biće nešto veći od sadašnjeg, ali i lakši budući da će biti napravljen na MQB platformi.

Takođe se najavljuju i prostranija unutrašnjost i veći prtljažnik, a između ostalog se pominju i opciona digitalna instrument tabla i head-up displej.

Što se motora tiče, u vesti se između ostalog navode motori sa 3 i 4 cilindra, ali i 2,5 litarski turbo petocilindrični agregat sa nekih 400KS za sportsku RS Q3 verziju.

RS Q3 će u odnosu na standardni Q3 dobiti i atraktivniji eksterijer, veće točkove, sportski podešeno ogibljenje, jače kočnice, sportski izduvni sistem i doterani enterijer. Treba pomenuti i LED sveta, brojne bezbednosne i sisteme asistencije vozaču, kao i smanjenu potrošnju goriva i emisiju CO2.

Zanimljive su još dve verzije, i to Q3 e-tron sa plug-in hybrid pogonskim sistemom za 2019. godinu (kombinacija 1,4 litarskog turbo agregata i elektromotora), kao i poptuno električna varijanta koja bi navodno mogla da ima tehnologiju električnog e-Golfa. Električni Q3 je međutim tek u fazi planiranja pa više detalja tek sledi.

U vezi sa mestom proizvodnje, treba podsetiti na vest s početka godine u kojoj se kaže da će se nova generacija gradskog modela A1 od 2018. godine proizvoditi u Seatovoj Martorell fabrici u Španiji, za razliku od sadašnje generacije A1 koja se pravi u VW fabrici u Briselu. To će dovesti i do povećanja broja zaposlnih u fabrici u Španiji, ali i do prebacivanja proizvodnje Audija Q3 iz Martorella u Audi fabriku Györ u Mađarskoj.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: arhiva / Autobild.dečitanja : 853Komentari

ATECA von Audi

Autor J4ZZER 30 Dec 2016, 14:47

J4ZZER
Ako znaš, za koliko najmanje može da se nadje (nova) prednja šoferka za jazz-a (iz 2009.)?
Ima li za njega kinekskih šoferki (kao za ostala vozila)?

Autor moron 30 Dec 2016, 19:15