home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon što je u septembru 2013. godine na sajmu automobila u Frankfurtu predstavljen BMW i8 Coupe, već duže vreme se čeka da u serijsku proizvodnju krene i i8 Spyder.

BMW i8 Spyder se u formi koncepta inače pojavio još 2012. godine, a početkom 2016. godine je na CES sajmu (Consumer Electronics Show) predstavljen novi koncept i8 Spydera, kod koga je fokus pre svega bio na njegovoj tehnologiji. 

Sada stiže i fabrički teaser video koji najavljuje serijski model, ali koji će nositi drugačiji naziv – BMW i8 Roadster. Imajući u vidu činjenicu da je BMW počeo sa teaser kampanjom, premijera i8 Roadstera verovatno nije daleko, štaviše očekuje se da to bude u septembru, na sajmu automobila u Frankfurtu. Prodaja će međutim početi tokom sledeće godine.

Budući da BMW planira i doterani i8 Coupe, sa više snage i produženom autonomijom, pretpostavlja se da će te izmene od samog početka karakterisati i BMW i8 Roadster.

Kako stvari sada stoje, obnovljeni i8 Coupe će dobiti nova prednja svetla sa LED dizajnom, blago izmenjene branike, kao i najnoviji BMW-ov iDrive infotainment sistem sa unapređenim softverom i kontrolom gestovima.

Ipak, najviše pažnje privlači informacija da će hibridni pogonski sistem (1,5 litarski trocilindrični benzinac i elektromotor) isporučivati više snage.

Sem što će dobiti unapređene performanse, ovakav i8 Coupe će dobiti i nešto višu cenu. Naravno, budući i8 Roadster će biti još skuplji u odnosu na i8 Coupe.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 415Komentari