home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ford Police Interceptor Utility

Ford je najavio da će sledeća generacija „Police Interceptor Utility“ – drugim rečima policijskog vozila – dolaziti standardno sa hibridnim pogonom.

Predstavljanjem novog pogonskog sklopa za policiju, Ford je ujedno i potvrdio da će nova generacija modela Explorer, na kom je „Police Interceptor Utility“ baziran, dobiti i veću bateriju. Civilni Explorer bi trebalo da krene u prodaju naredne godine. Ford nije otkrio mnogo detalja o novoj pogonskoj jedinici, sem da u policijskoj verziji može da postigne potrošnju u kombinovanim uslovima od 12 litara na 100 km, što je 40% manje nego kod aktuelne verzije. Dve tizer slike u isto vreme predstavljaju i prvi pogled na sledeću generaciju Ford Explorera.

Ford Police Interceptor Utility

Ceo profil novog SUV-a podseća na profil Range Rover Sporta, sa kojim smo se upoznali pre nekoliko godina. Zadnje LED grupe imaju sličan izgled onima sa aktuelne generacije Explorera, ali se čini da su prednje LED svetlosne grupe uže, i više zakošene ka nazad. Karakterišu ih i LED dnevna svetla na gornjem delu. Ford navodi da novi hibridni pogon „Police Interceptor Utility“ vozila neće uticati na prostor kabine, kao i da će SUV dolaziti standardno sa pogonom na sve točkove. Ford takođe navodi da je novo policijsko vozilo u stanju da primi udarac od nazad pri brzinama do 120 km/h. Kada krene u prodaju naredne godine, novi „Police Interceptor“ će se pridružiti F-150 i Expedition „interceptorima“ u Fordovoj liniji policijskih vozila.

Izvoir: Dmotion.rs

Foto: Fordčitanja : 149Komentari