home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Seat Tarraco

Treći SEAT-ov SUV Tarraco je ušao u završnu fazu testiranja, a španski odgovor na Škodin model Kodiaq će se takođe ponuditi i u kombinaciji sa sedam sedišta.

Seat Tarraco

Ime ovog najvećeg SUV-a iz španske filijale Volkswagena je glasanjem putem interneta biralo više od 146.000 glasača iz 100 zemalja, a u vreme Rimskog carstva Tarraco je bio naziv lučkog grada Tarragona koji je smešten na severoistoku Španije.

Seat Tarraco

Najnoviji SEAT-ov model koji je dugačak 473 cm svojom siluetom podseća na Škodin model Kodiaq, što i nije čudno s obzirom da iza oba modela koji koriste istu platformu stoji volfsburški automobilski koncern Volkswagen, ali se i iza kamuflažnih folija može videti pripadnost brendu čije sedište je u Barseloni.

Seat Tarraco

U SEAT-u kažu da će Tarraco svojim putnicima ponuditi izuzetno mnogo prostora, a osnovna zapremina prtljažnika u kombinaciji s modelom bez sedam sedišta iznosi čak 760 litara, 40 litara više od zapremine prtljažnika u pomenutom Škodinom modelu.

Seat Tarraco

Ljubitelji dizela i u ovom slučaju mogu da računaju na grupacijsku dvolitarsku četvorocilindarsku TDI opciju sa 150 i 190KS.

6-stepeni ručni menjač će se nuditi samo uz slabiji motor, a pogon preko obe osovine ostaje opcija u oba slučaja.

Seat Tarraco

Osnovni benzinski model s pogonom preko prednje osovine pokretaće 1,5 litarski četvorocilindarski TSI motor sa 150KS, a na vrhu benzinske ponude za sada je dvolitarski četvorocilindarski motor sa 190KS s kojim će kupac moći da računa na standardni integralni pogon i DSG menjač.

Najavljena je i hibridna pogonska opcija, a nije isključeno da će se Tarraco u bližoj budućnosti ponuditi i sa značajno snažnijim benzinskim motorom, što bi mogao da bude projekat iza kojeg će stajati SEAT-ov novoosnovani podbrend Cupra.

Kamuflažne folije će biti skinute u septembru kada bi trebalo da bude otvorena i knjiga narudžbina, a prvi kupci bi u svoj Tarraco trebalo da sednu početkom naredne godine.

Izvor: Klix.ba / Motor1

Video: Autopista.es / YouTubečitanja : 741Komentari