home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aston Martin Project 003

Svemirski model Valkyrie i njegova AMR Pro verzija su Project 001 i 002, a sada je britanski proizvođač potvrdio da je već počeo rad na Projectu 003. Skicu tog vozila možete videti priloženu uz ovu vest, a glavna trenutno poznata razlika između 001 i 002 s jedne i 003 s druge strane je da će potonji novitet biti namenjen širem krugu potencijalnih kupaca, ako tako nešto možemo uopšte i reći u svetu super sportskih, odnosno hyper automobila.

Šef Aston Martina je izjavio da je Valkyrie zamišljen kao jedinstveni automobil koji će stvoriti novu modelsku porodicu čiji budući članovi će se prodavati u nešto većem broju primeraka, a svaki od njih će postaviti nove standarde unutar svog segmenta i prodavaće se paralelno sa standardnom mainstream ponudom Astona. Rekao je i da je Project 003 prvi korak u tom smeru.

Dalje, iz Astona su otkrili da će se ovaj model bazirati na laganoj konstrukciji i da će ga pokretati hibridni (benzin-struja) pogonski sklop sa centralno smeštenim turbo motorom. Sistemi aktivne aerodinamike i oslanjanja kao i mala masa će garantovati vrhunske performanse i vozne sposobnosti. Takođe, ovaj utomobil će biti moguće koristiti svakodnevno, odnosno biće u potpunosti legalan za drumsku upotrebu, imaće prtljažnik a biće dostupan u varijantama s upravljačem na obe strane vozila.

Na dizajn će svakako određeni uticaj imati i Valkyrie, a Aston planira da proizvede 500 ovih modela u coupe verziji. Prve isporuke se očekuju do kraja 2021, a nakon toga ponuda bi mogla da bude proširena i kabrioletom.

Izvor: Autonet.hrčitanja : 407Komentari