home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model Y

Teslini automobili Model S i Model X su već etablirana vozila na onim tržištima na kojima su dostupni, a prodaja Modela 3 je toliko dobra da je njen proizvođač napokon uspeo da ostvari pozitivne finansijske rezultate. Ovaj američki proizvođač je već potvrdio da radi i na novom Roadsteru, a sada saznajemo i da je Model Y napokon dobio zeleno svetlo za proizvodnju.

Podsetimo, Model Y je ranije najavljeni električno pokretani crossover koji će veliki deo svojih komponenti pozajmiti od Modela 3. Drugim rečima, radiće se o kompaktnom crossoveru koji će se u ponudi smestiti ispod Modela X, a direktnu konkurenciju, kada je reč o dimenzijama, će mu činiti Mercedes EQC, Jaguar I-Pace i sl.

Po trenutno dostupnim podacima Model Y bi trebalo da bude predstavljen tokom sledećeg proleća, dok bi proizvodnja počela u prvoj polovini 2020. Cena će mu se kretati između one za Model 3 i Model X.

Njegovim dolaskom na tržište Teslina ponuda, ako izuzmemo Roadster, će napokon dobiti svoj ranije zamišljeni veoma privlačni oblik - S - 3 - X - Y.

Izvor: Autonet.hr

Render: arhiva Autoblog.rs / Autocar.co.ukčitanja : 629Komentari