home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nova Toyota Supra?

12 Dec 2018 - 12:12 Top secret Link
Toyota Supra

Toyota je još ranije i zvanično potvrdila da će dugo najavljivanu novu generaciju Supre predstaviti u januaru sledeće godine (na NAIAS sajmu automobila u Detroitu), ali jedna slika definitivnog automobila je izgleda već sada procurela u javnost.

Kao što je već poznato, nova Supra je razvijena u saradnji sa nemačkim BMW-om, dok će se njena proizvodnja odvijati u Magna fabrici u Austriji.

Kao najavu za novu Supru (Japancu su taj naziv inače koristili od 1978. do 2002. godine), Toyota je prvo u martu ove godine na sajmu automobila u Ženevi predstavila trkački GR Supra Racing Concept (GR – Gazoo Racing), a zatim je na Goodwood festivalu brzine posetiocima prikazan i maskirani prototip ovog modela.

U svakom slučaju, nova Supra se najavljuje kao kompaktan i brz automobil, sa idealnim rasporedom težine 50:50, niskim težištem i Brembo kočnicama, pri čemu je sve praćeno sloganom "Legenda se vraća."

Za sada je poznato da će motor biti smešten napred (imaće šestocilindrični redni motor, najverovatnije BMW-ov turbo agregat sa 250 kW/340KS i 500 Nm), dok je pogon na zadnje točkove. Takođe, za početak je predviđen samo 8-stepeni automatski menjač, a pojedini mediji navode da će nova Supra dobiti i standardnu digitalnu instrument tablu i head-up displej.

Toyota Supra

Neke nezvanične informacije kažu da će Supra do 100 km/h ubrzavati za oko 4,5 sekundi, kao i da su u planu bazna verzija sa 2,0 litarskim četvorocilindrašem sa 185 kW/252KS i još jača varijanta Supra GRMN.

I na kraju dimenzije: dužina 4380 mm, širina 1855 mm, visina 1290 mm i međuosovinsko rastojanje 2470 mm.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Supra MkVčitanja : 587Komentari