home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche Mission E concept

Izgleda da će električno pokretana vozila predstavljati određene probleme za proizvođače koji su svoje modele nazivali prema karakteristikama motora koji su se u njih ugrađivali. Tako bi u skoroj budućnosti na putu mogli da vidimo električno pokretani Porsche Taycan Turbo koji nema ni jedan turbo punjač.

Naime, Alex Roy s američkog portala TheDrive se prijavio kako bi uplatio kaparu za budući Porsche Taycan, a zatim je primio odgovor od predstavnika marke koji mu je rekao da će Taycan biti dostupan u tri verzije: Taycan, Taycan 4S i Taycan Turbo.

Najzanimljiviji detalj, uz očekivane cene na američkom tržištu, jeste upravo ovo ranije pomenuto, a to je da će Porsche navodno na električni Taycan staviti oznaku Turbo. S jedne strane je razumljivo zašto Porsche želi da nastavi da koristi svoje dobro poznate nazive, ali u ovom slučaju nema baš puno smisla s obzirom da je reč o vozilu bez turbo punjača. Ili mi nešto ne znamo?

Cene za američko tržište nam malo toga mogu reći za cene u Evropi, ali izgleda da će Taycan Turbo biti jeftiniji od Panamere Turbo. Takođe, Taycan i Taycan 4S bi cenom trebalo da se smeste između početne verzije Panamere i verzije 4S, ako je verovati navedenim cenama i njihovim poređenjem s trenutnim američkim cenama modela Panamera.

Do sada ste već primetili i postojanje Taycana i Taycana 4S što sugeriše da početna verzija neće imati pogon na sva četiri točka. To se međutim ne slaže s činjenicom da je Porsche ranije objavio da će Taycan pokretati dva električna motora, po jedan za svaku osovinu. Možda su namerno izostavili ulazni model.

Izvor: Autonet.hr

Foto: Porschečitanja : 640Komentari