home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen ID Neo

Već je bilo reči o prvom viđenju testnog prototipa prvog VW-ovog serijskog električno pokretanog modela, a u međuvremenu se pojavio i novi render koji pokazuje njegov izgled. Posetimo, reč je o produkcijskoj verziji studije I.D.

VW za sada ne odaje nikakve informacije o serijskom modelu, ali znamo da će proizvodnja početi još tokom 2019. godine. Veruje se da će ovaj model nositi oznaku ID Neo, dok će mu se cena kretati na nivou bogatije opremljenog dizelskog Golfa.

Ovaj novitet će spoljašnjim dimenzijama biti nešto manji od Golfa, ali u unutrašnjosti bi trebalo da ponudi otprilike istu ponudu prostora.

Kada je reč o spoljašnjosti, serijski model će velilim delom ostati veran studiji. Vidljive su razlike na prednjem braniku, maski i svetlima, a vidljivi su i konvencionalni retrovizori, kao i kvake na vratima.

Podsetimo i da će se ovaj model bazirati na VW-ovoj platformi MEB namenjenoj električnim modelima iz Grupe Volkswagen i osnovi cele Volkswagenove električne ofanzive.

Od tehničkih detalja za sada znamo da će produkcijski ID hatchback imati pozadi smešten električni motor i pogon na zadnje točkove, a u ponudi bi trebalo da se nađe i varijanta s pogonom na sva četiri točka. Takođe, kupcima bi trebalo da bude dostupno nekoliko verzija različitog kapaciteta baterija pa zato i različite autonomije. Očekuje se da će se autonomija ovog automobila kretati između 320 i 550 km, dok će se baterije u slučaju punjenja na brzom punjaču napuniti do 80% kapaciteta za oko 30 minuta.

Zvanična premijera ovog automobila će se održati kasnije ove godine, a proizvodnja će se odvijati u fabrici Cvikau u Nemačkoj.

Izvor: Autonet.hr

Render: Carscoops. comčitanja : 563Komentari