home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Cupra Leon

Seat je nedavno najavio plan po kome će do 2021. godine na tržište lansirati šest novih električnih i plug-in hybrid modela, pri čemu se tu radi o vozilima iz različitih klasa.

Jedan od njih će biti i serijska verzija električnog El-Born koncepta koji je prikazan na nedavnom sajmu u Ženevi, a njemu će se pridružiti i električna verzija gradskog modela Mii.

Sledi nove generacija modela Leon koja će u ponudi imati i plug-in hybrid varijantu, kakvu će dobiti i njihov najveći SUV model Tarraco.

I brend Cupra će imati ulogu u elektrifikaciji Seata. To u praksi znači da stižu plug-in hybrid verzije modela Cupra Leon i Cupra Formentor.

Regularni Seat Leon nove generacije će se pojaviti početkom 2020. godine (u hatchback i karavanskoj ST verziji), a do kraje te iste godine stiže i Cupra Leon plug-in hybrid (takođe u hatchback i karavanskoj ST varijanti).

Kako stvari sada stoje, Cupra Leon će po svemu sudeći dobiti isti pogonski sistem kao i nedavno predstavljeni Cupra Formentor concept, što podrazumeva benzinac i elektromotor sa ukupno 180 kW/245KS (emisija CO2 bi trebalo da iznosi manje od 50 grama po km). Takođe, biće moguća i vožnja samo na elektropogon kada će vozilo moći da pređe do 50 km.

Sem navedenih modela, Seat i Volkswagen će razviti novu platformu koja će biti manja od MEB platforme na kojoj su modeli Volkswagen ID porodice.

Nova platforma će biti spremna za modele dužine oko 4 metra (poređenja radi, aktuelna Ibiza je dugačka 405 cm), što znači da kasnije stiže i pristupačni Seatov električni model (po ceni manjoj od 20.000 evra).

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Autorexpress.co.ukčitanja : 367Komentari