home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aurus Cabrio

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak paradnih kabrioleta nove ruske marke automobila Aurus nastale u sklopu čuvenog projekta „Kortež“, koji će, kako se očekuje, učestvovati na velikoj vojnoj paradi povodom Dana pobede na Crvenom trgu u Moskvi.

Aurus Cabrio

Dva vozila prekrivena zaštitnom ceradom, upravo su i snimljena na ulasku na Crveni trg, a za volanom su se nalazila vojna lica.

Ministar industrije i trgovine Denis Manturov rekao je juče u Savetu Federacije da je pristiglo preko 500 porudžbina za automobile Aurus. Kako je on istakao, na Crvenom trgu moći će da se vidi sedan Aurus S600 ili limuzina L700.

Aurus je inače komercijalni naziv za vozila nastala u projektu ruskih luksuznih automobila „Kortež“ sa čijim se razvojem počelo 2013. godine. Jedno od tih vozila koristi se za prevoz šefa države Vladimira Putina, a u limuzini Senat predsednik se prvi put pojavio na inauguraciji, u maju prošle godine. Tada je prvi put javno viđeno vozilo iz projekta o kome je godinama brujala ruska i strana štampa. Vozila marke Aurus smatraju se konkurencijom Rols Rojsu i Bentliju. Očekuje se da se u slobodnoj prodaji pojave već ove godine, a koštaće oko deset miliona rubalja (oko 130 hiljada evra). Privatnim kupcima iz Rusije vozila će biti isporučena u trećem ili četvrtom tromesečju ove godine.

Evropska premijera sedana i limuzine Aurus, prve ruske marke automobila premijum klase koje su počevši od „nule“ stvorili stručnjaci domaćeg Naučno-istraživačkog automobilskog i auto-moto instituta (NAMI) koristeći strane razrade i komponente, održana je na Sajmu automobila u Ženevi. Zasad se proizvode komadno, a početak serijske proizvodnje u fabrici „Solers“  u Tatarstanu najavljen je za 2021. godinu.

Izvor: Russia Beyond

Foto: yakunin_077

Video: Hot motors / Youtubečitanja : 274Komentari