home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanija Bentley zna gde može da zaradi novac, a to je definitivno SUV segment. Zbog toga bi SUV Bentayga mogao da dobije većeg brata.

U nedavnom intervjuu za magazin Autocar član Bentleyjeve uprave Werner Tietz je rekao da kompanija razmišlja o razvoju većeg SUV-a koje bi svoje mesto zauzeo iznad modela Bentayga. Ako dobije “zeleno svetlo”, ovaj model bi uglavnom bio namenjen kineskom tržištu i SAD-u gde kompanija vidi ogroman potencijal za njega. Špekulisalo se i o manjem crossoveru, ali su iz Bentleyja odbacili takvu mogućnost rekavši da su fokusirani na veća vozila.

Veći SUV ne bi bio jedini novi model u narednom periodu jer bi mogao da se pojavi i novi grand tourer, koji bi morao da privuče nove kupce, a ne samo postojeću klijentelu. Taj model bi bio prozicioniran drugačije u odnosu na Continental GT. Tietz veruje da Bentley ima ono što je potrebno da proizvede sportski automobil koji se pritiskom na dugme pretvara u luksuzni, prefinjeni automobil.

Kada je reč o elektrifikaciji, na putu su plug-in hibridi jer tehnologija za potpuno električne automobile još nije spremna.

Bentley će u junu otkriti neke detalje o svojim budućim planovima.

Izvor: Klix.ba / Autocar.co.uk

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 379Komentari