home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Škoda Citigo-e iV

Škoda se priprema da uskoro predstavi svoje prve serijske elektrifikovane modele. Naime, pored plug-in hybrid verzije obnovljenog Superba, Škoda će po poslednjim vestima 23. maja u Bratislavi tokom Svetskog prvenstva u hokeju promovisati i potpuno električnu varijantu svog najmanjeg modela Citigo.

Skoru premijeru uostalom potvrđuju i ove slike iz Praga gde je ovih dana električni Citigo-e iV uhvaćen bez ikakve maske, i to tokom snimanja promotivnog materijala.

Škoda Citigo-e iV

Za sada nema mnogo detalja, ali električni Citigo-e iV bi sa jednim punjenjem baterija od 37,7 kWh trebalo da ima autonomiju od oko 270 km.

Škoda Citigo-e iV

Škoda će prednarudžine za Citigo-e iV verovatno početi da prima već narednih nedelja, dok će proizvodnja po svemu sudeći početi u poslednjem kvartalu ove godine.

Škoda Citigo-e iV

Što se cene tiče, nezvanično se pominje da neće preći pola miliona čeških kruna (19.400 evra), s tim što će ona biti još niža kada se uračunaju i subvencije.

Škoda inače planira velike investicije u elektrifikaciju, pa će po sadašnjim najavama do kraja 2022. godine u ponudi imati više od deset elektrifikovanih modela.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: idnes.czčitanja : 690Komentari