home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
McLaren speedster

Kako pišu britanski mediji, u McLarenu pripremaju novi, šesti model iz svoje Ultimate serije, a u pitanju je speedster čije ime za sada nije poznato.

Ovaj ekskluzivni dvosed će se pre svega fokusirati na pružanje "čistog zadovoljstva u vožnji", a odlikovaće ga i fluidnija interpretacija McLarenovog dizajnerskog rečnika.

McLaren speedster

Nezvanično se navodi da će McLaren za novi speedster upotrebiti 4,0 litarski V8 twin-turbo motor, i to bez ikakve elektrifikacije. Tačna snaga još nije poznata, ali bi novi speedster trebalo da ima nešto manje KS u odnosu na model Senna (a koji raspolaže sa 800KS).

Pogon će biti na zadnje točkove, a tu je i menjač sa dvostrukim kvačilom.

Nezvanične informacije kažu da će novi speedster karakterisati i manja težina u poređenju sa Sennom (taj model ima 1198 kg), a to će biti postignuto zahvaljujući odsustvu krova i obilatom korišćenju ugljeničnih vlakana.

Sve u svemu, ovaj novi McLaren sa elegantnim linijama i "leptir" vratima će konkurisati Ferrarijevim speedster modelima Monza SP1 i SP2.

Za sada nije poznato kada će McLaren predstaviti novi speedster, ali se pominje da će biti napravljen u ograničenoj seriji, po ceni od oko 1,5 miliona funti po primerku (što je približno ceni Ferrarija Monza SP1 i SP2).

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: Autocar.co.ukčitanja : 331Komentari