home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota Corolla GR Sport

Toyota je na putu drastične promene imidža i percepcije koju o njoj imaju kupci zahvaljujući novim ambicioznim planovima.

Uzbudljivim vozilima kao što su GR Super Sport, Corolla GR Sport i GR Supra GT4 Concept, japanska kompanija nagoveštava šta to donosi budućnost kada je reč o njenim automobilima visokih performansi. U narednim godinama nas čeka mnogo toga, prenosi Klix.ba.

Toyotin šef za prodaju i marketing u Evropi, Matthew Harrison, potvrdio je da će kompanija raditi na performance verzijama svojih osnovnih modela koji će uključivati čak i hibride te Hilux, a to zvuči obećavajuće.

"Pokušavamo da izgradimo očigledniju vezu s Gazoo Racing brendom te će zbog toga svi naši osnovni modeli imati GR Sport verzije. Neki hibridi će imati GR oznaku", izjavio je Harrison.

Predsednik Toyota Gazoo Racinga Shigeki Tomoyama je nedavno otkrio da lobira za GR verziju pickup modela Hilux. Ako ovaj projekat dobije "zeleno svetlo", biće inspirisan Toyotinim pickupom koji je slavio na Dakaru.

U suštini, Toyota planira da ima tri nivoa performance vozila. Osnovni nivo će podrazumevati GR modele s vizuelnim promenama, nešto poput Volksagenovih R-Line i Fordovih ST-Line modela, a iznad toga će biti "pravi" GR modeli sa "značajnim poboljšanjem performansi". U vrhu ponude će biti GRMN modeli.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 364Komentari