home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche Taycan

Dok čekamo na zvaničnu premijeru koja je najavljena za 4. septembar, na pojedinim forumima se pojavila navodno procurela zvanična slika dugo očekivanog električnog Porsche Taycana.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Germancarforum. com

U nastavku i više informacija o Taycanu koje je objavio portal Autonet.hr:

Nakon više teasera i raznih viđenja razvojnih modela iz Porschea je stigla potvrda da će 4. septembra biti održana zvanična premijera modela Taycan. Reč je o prvom serijskom električno pokretnom Porscheu, a predstavljanje će biti održano istog dana na tri kontinenta.

Tačnije, Taycan će biti predstavljen na posebnim događajima u Kanadi, Kini i Nemačkoj. Proizvođač iz Štutgarta je već primio preko 30.000 narudžbina za ovaj automobil čiji pogonski sklop bi, u top verziji, trebalo da razvija snagu od preko 600 KS. Zvaničnih tehničkih podataka još uvek nema, ali Taycan bi trebalo da ubrzava do 100 km/h za manje od 3,5 sekundi, dok će mu se autonomija navodno kretati oko 500 km.

U ponudi bi kasnije trebalo da bude više verzija, a one niže snage će cenom biti nešto pristupačnije. Početna verzija će navodno biti opremljena baterijom kapaciteta 80 kWh, a snaga će joj se kretati oko 330 KS, a pominje se i verzija snage oko 390 KS. Sredinu ponude bi trebalo da čine verzije 4S snage oko 435 i 490 KS. One bi trebalo da imaju bateriju kapaciteta oko 96 kWh.

Nagađa se i da bi Porsche kasnije trebalo da lansira i verziju koja će nositi oznaku Turbo S. Njena snaga bi mogla da se kreće oko 740 KS. Više bi trebalo da saznamo uskoro, a šira javnost će s ovim automobilom moći da se bliže upozna na predstojećem frankfurtskom auto salonu.

Izvor: Autonet.hrčitanja : 598Komentari