home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche bi produkcijsko izdanje karavanskog elektropokretanog modela Taycan trebalo da predstavi naredne godine.

Videomaterijal sa staze Nürburgring Nordschleife pokazuje da će nedavno predstavljeni elektropokretani Porsche Taycan uskoro dobiti i praktičnije karoserijsko izdanje koje se krije iza naziva Cross Turismo koji je nemačka automobilska kompanija pre nekoliko godina već koristila za naziv svog konceptnog modela.

I dok se Porsche i Tesla na Nürburgringu i dalje nadmudruju koji je najbrži produkcijski električni automobil s četvoro vrata, produkcijski model Taycan Cross Turismo za sada i neće imati šta da dokazuje, jer osim Porschea niko drugi ne testira karavanski automobil koji pokreće samo struja.

Nije poznato koliko snage pokreće Porscheov temeljito kamuflirani prototip, ali se zbog dodatne mase očekuje da će produkcijski Cross Turismo pokretati najsnažnije opcije s (besmislenim) nazivima Turbo i Turbo S čiji motori proizvode više od 760KS.

Vreme će pokazati koliko će kupaca umesto standardnog modela birati Taycan Cross Turismo, a dosadašnji prodajni rezultati modela Panamera Sport Turismo su najbolji dokaz da ima mnogo kupaca koji žele Porsche u praktičnom karoserijskom pakovanju.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Video: Carspotter Jeroenčitanja : 323Komentari