home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Maserati Sportscar

Ukoliko Vam nije jasno šta se to zamaskirano kotrlja po Viale Ciro Menotti – odgovor glasi – novi Maserati s novim centralnim Maseratijevim motorom! Tako bar tvrdi – Maserati!

Na prvi pogled je svima jasno da se radi o reciklaži Alfe 4C koja je veoma prikladno – penzionisana prošle nedelje! Maserati je takođe prošle nedelje poenzionisao GranTurismo i preselio proizvodnju u Torino dok ne skocka svoju fabriku. Ove nedelje je Maserati objavio da počinje da razvija svoj motor a odmah nakon toga se pojavila ova zamaskirana Alfa ispred Maseratijeve fabrike! Slučajnost?

Maserati Sportscar

FCA Grupa (čitaj FIAT) je pomno proučila svoj potrfolio i pronašla neiskorišćen prazan prostor – njega zauzimaju Porsche 718 Cayman/Boxster, Lotus Evora i Audi TT – mali coupéi s 300 ili više KS. 

To znači da Maserati ima otvoren raspored, Alfa ima predivnu karbonsku kadu tešku samo 65 kg a Ferrari ima posao da proizvede (naoko) originalan biturbo V6 pod Maseratijevim logom – baš kao što je to učinio s 2,9 litarskim biturbo V6 motorom za Alfu!

Izbor ovakvog sportiste nije slučajan, osim što cilja najpopularniju sportsku nišu ima direktne veze s Maseratijevom tradicije proizvodnje lepih automobila s centralnim motorom. Da li Vam nešto govore imena Urracco, Bora i Merak? Mali Maserati stiže godinu dana pre velikog coupéa Alfierija i trebalo bi da bude najava jačanja oznaka Trozupca.

Izvor: Vozim.hr

Foto: Newspress Ltd.čitanja : 445Komentari