home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Baby Jeep

Već neko vreme je poznato da na tržište stiže i najmanji Jeepov model.

Dolazak je najavljen za 2022. godinu, pri čemu se budući mališan opisuje kao "ultra compact utility vehicle" koji će biti manji od trenutno najmanjeg modela Renegade.

S tim u vezi, Marco Pigozzi, Jeepov evropski šef za marketing, najavljuje da će ovaj za sada neimenovani model biti dugačak oko četiri metra. To znači da će biti duži od Suzukija Jimny i kraći od Nissana Juke.

Baby Jeep

Sem toga, najavljuju se da će ovaj model pored svakodnevne praktičnosti nuditi i poznate Jeep off-road mogućnosti.

Imajući u vidu spajanje FCA i PSA grupe, verovatno će novi mali Jeep dobiti platformu iz Peugeot-Citroen ponude (na kojoj su napravljeni i Peugeot 2008 i DS 3 Crossoback), a pored standardnih varijanti izvesna je i potpuno električna verzija sa autonomijom od oko 340 km. Takođe, dodavanjem još jednog elektromotora za zadnju osovinu ovaj model bi dobio i pogon na sva četiri točka.

Na kraju, iz Jeepa je još ranije stigla i najava da će do 2022. godine njihova kompletna gama biti elektrifikovana, kako bi Jeep postao "najzeleniji SUV brend na svetu". To znači da će se Compass, Cherokee, Grand Cherokee, Wrangler, Renegade, Grand Commander, Wagoneer i Grand Wagoneer nuditi i u hybrid ili plug-in hybrid verzijama.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: Autoexpress.co.ukčitanja : 930Komentari