home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota crossover

Toyota je do sada već prikazala novi Yaris u hatchback verziji sa 5 vrata i kao sportski 3-vratni GR Yaris, ali u planu je i crossover varijanta kojim će Toyota konkurisati Nissanu Juke i Renaultu Captur.

O tome je nedavno već bilo reči, ali je to sada i zvanično potvrđeno iz same fabrike. Takođe, objavljen je i jedan teaser crtež, dok ime ovog noviteta još nije saopšteno.

Ranije nezvanične informacije inače kažu da je u pitanju automobil nešto duži od 4 metra, viši od Yarisa za oko 40 mm i sa blago produženim međuosovinskim rastojanjem kako bi ponudio više mesta za noge putnika na zadnjim sedištuima. Za unutrašnjost su predviđeni veliki centralni ekran osetljiv na dodir, head-up displej, kao i Apple CarPlay i Android Auto.

I ovaj SUV će naravno koristiti istu platformu kao i novi Yaris (GA-B), ali će u odnosu na njega imati različit izgled eksterijera.

Takođe, Toyota ovde verovatno neće ponuditi bazni 1,0 litarski benzinski motor, već 1,5 litarski benzinac, kao i hibridnu verziju sa pomenutim 1,5 litarskim benzincem i kombinovanom snagom od 115KS.

Automobil će se pojaviti kasnije ove godine, dok će se za njegovu proizvodnju brinuti Toyotina fabrika u Francuskoj (TMMF).

Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 300Komentari