home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lada Largus

Kako prenosi portal Vozim.hr, najpoznatiji ruski proizvođač AvtoVAZ je predstavio prilično ambiciozni plan po kome bi Lada do 2026. godine trebalo da predstavi čak deset novih modela.

U planu je navedeno da proizvođač želi da uloži značajna finansijska sredstva u modernizaciju vozila kako bi mogao da konkuriše brojnim drugim proizvođačima. Samo do kraja 2022. godine, Lada bi prema ovoj strategiji trebalo da predstavi pet novih modela i dva ‘facelifta’ postojećih automobila, a onda u periodu od 2023. do kraja 2026. godine bi trebalo da bude predstavljeno još pet novih modela i naravno osveženja već tada postojećih automobila.

Lada XCode

Iako ni sami ruski mediji nemaju pouzdane informacije šta bi mogli očekivati od Lade, stručnjaci pretpostavljaju da će Rusi znatno poboljšati saradnju s Grupacijom Renault. Tako se očekuje preuzimanje brojnih platformi, tehnologije, pogona i motora od Renaulta. Ruski novinari pretpostavljaju da će sve krenuti od aktuelne Lade Grante koja bi trebalo da preuzme Renaultovu arhitekturu po uzoru na Daciju. Verovatno da će se iskoristiti Dacia Duster za novi terenac koji bi mogao da nasledi Nivu, a i pretpostavlja se da će se predstaviti Lada Van koji bi zapravo bio Dacia Dokker s Ladinim oznakama.

Lada 4x4 Vision

Aktuelni modeli Vesta i Largus bi takođe uskoro trebalo da dobiju osvežene verzije, pa se očekuje da će se i oni ažurirati s novom Renaultovom tehnologijom. AvtoVAZ je naglasio da ne želi da samo razvija nove modele, nego i tehnologije, pa se očekuje rad na efikasnijim motorima, poboljšanje bezbednosnih sistema i razvoj pogona na sve točkove.

Lada Vesta Cross

Jedna od najvećih novosti ruskog proizvođača bi trebalo da bude implementacija boljeg info-zabavnog sistema u unutrašnjosti, jer AvtoVAZ smatra da je to među jedinim načinima kako bi konačno privukli i mlađe kupce.

Nažalost, zbog aktuelne pandemije korona virusom koja je trenutno u punom zamahu u Rusiji, ove godine verovatno nećemo biti svedoci predstavljanju novih Lada, ali već dogodine bismo mogli da očekujemo neki novi model.

Izvor: Vozim.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 2101Komentari