home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen ID.5

Nedavno su primećeni testni kamuflirani primerci novog Volkswagenovog električnog automobila iz serije ID, u popularnom coupe SUV izdanju. Kako piše Autonet.hr, vrlo verovatno je reč o modelu ID.5 za koji su iz koncerna potvrdili da će biti sklapan isključivo u Evropi i namenjen samo evropskom tržištu.

Prošlog meseca su automobilski paparaci fotografi portala CarBuzz snimili do tada nepoznati model električnog Volkswagena kako se, skriven kamuflažnim nalepnicama, testira na nemačkim ulicama. Portal Autoevolution je takođe imao priliku da snimi novi model prilikom testa na trkačkoj stazi. Te fotografije su zatim uzeli iz ruskog portala Kolesa.ru i napravili atraktivne rendere novog – prilično atraktivnog – modela.

Volkswagen ID.5

Daljnjim istraživanjem i povezivanjem zvaničnih informacija s ovim fotografijama i renderima može se zaključiti sledeće. Vrlo je verovatno da je ovde reč o Volkswagenovom budućem coupe SUV-u ID.5. Popularna kombinacija coupe vozila s podignutom šasijom mogla bi tako da dobije električnu verziju koja bi izgledala kao malo povišeni i produženi ID.4, i kao takva bi direktno konkurisala Teslinom Modelu Y.

Prema onome što je poznato do sada, ID.5 bi svetlost dana trebalo da ugleda tokom sledeće godine, a proizvodiće se u Volkswagenovim pogonima u Zwickau i Emdenu, kao i modeli ID.3 i ID.4. Međutim, za razliku od njih, ID.5 bi bio namenjen ekskluzivno za tržište Evrope. S tim se podacima slaže i nedavna izjava Thomasa Ulbricha, šefa za elektromobilnost u VW koncernu, koji je potvrdio da će njihov treći potpuno električni model, ID.5, biti dostupan samo na evropskom tržištu.

Izvor: Autonet.hr

Renderi: Kolesa.ručitanja : 248Komentari