home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ioniq 5

Hyundai je već najavio da će u narednih nekoliko godina predstaviti više novih električnih modela, i to pod brendom Ioniq.

Tačnije, za početak su najavljena tri modela a prvi će biti Ioniq 5 čija premijera je zakazana za sledeći mesec.

Ioniq 5 će biti kompaktni crossover-coupe, inpirisan Hyundai 45 conceptom sa sajma automobila u Frankfurtu 2019. godine, dok će kao baza poslužiti modularna EGMP platforma. U vesti se navodi i podatak da će Ioniq 5 imati točkove od 20 inča.

Ioniq 5

Neke nezvanične informacije kažu da će vozilo pokretati dva elektromotora sa ukupno 313KS (imaće pogon na sva četiri točka), kao i da će ubrzanje od 0 do 100 km/h iznositi 5,2 sekundi.

Ioniq 5

Na početku će biti dostupan Ioniq 5 First Edition sa baterijama od 58 kWh i autonomijom od 450 km (po WLTP-u), ali se već najavljuje i varijanta sa baterijama od 82 kWh i autonomijom od 550 km.

Sem toga, pominju se i 800V sistem punjenja, kao i podatak da je za punjenje 20 do 80% kapaciteta baterija potrebno samo 15 minuta.

Prve isporuke Ioniqa 5 First Edition se u Evropi očekuju u junu ili julu, ali za sada nije poznato po kojoj ceni (jedino se najavljuje da će biti konkurentna).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 387Komentari