home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
GTO Engineering Moderna

Moderno izdanje na temu legendarnog Ferrarijevog modela 250 GTO iz šezdesetih godina pokretaće atmosferski V12 motor, a automobil već može da se naruči.

U novembru prošle godine britanska kompanija GTO Engineering je objavila prve skice modela Moderna. Nekoliko meseci posle toga, na zadovoljstvo dobrostojećih ljubitelja automobilske egzotike, iz centrale kompanije koja se godinama bavi restauracijama "propetih konjića“ stigla je potvrda da će moderno izdanje na temu Ferrarija 250 GTO uskoro biti više od crteža na papiru.

GTO Engineering Moderna

Nije poznato koliko će novca kupci morati da izdvoje za dvosed kojim će GTO Engineering podsetiti na šezdesete godine u kojima je nastao jedan od najboljih Ferrarija svih vremena, ali se zna da će Modernu pokretati atmosferski V12 motor čija snaga će se posredstvom ručnog menjača prenositi na zadnju osovinu. Masa automobila s karbonskom karoserijom na tradicionalnoj čeličnoj cevastoj šasiji ne bi trebalo da prelazi 1.000 kilograma.

GTO Engineering Moderna

Prvi čovek GTO-a Mark Lyon nije otkrio specifikaciju motora, ali je rekao da inženjeri i dizajneri već uveliko rade na kreiranju automobila koji će se pamtiti.

Izvor: Klix.ba

Foto: GTO Engineeringčitanja : 334Komentari