home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Polo GTI

Prošle nedelje Volkswagen je predstavio redizajnirani Polo, s mnogo više tehnologije i promenama spolja i iznutra. Gradski hatch je dobio mnogo ozbiljniji izgled, pozajmljujući elemente od većeg Golfa i ostalih VW modela.

Kako piše Jutarnji.hr, kasnije ovog leta dolazi i još vrelija GTI verzija, a pojedini mediji na 3D-skicama pokušavaju da predvide kako bi ona mogla da izgleda.

Volkswagen Polo GTI

U skicama, za prednji branik je korišćen isti dizajn dostupan na većem bratu u GTI varziji, s LED svetlima integrisanim u saće. Iznad njega se nalazi već poznato Volkswagenovo "lice" s LED svetlosnom trakom koja se proteže između Polovih redizajniranih farova. Uz svetlosnu traku se proteže i crvena linija, kao što je i slučaj kod Golfa GTI.

Promene pozadi su znatno suptilnije. Za razliku od prethodne generacije Pola GTI-a, koji koristi jednostrani izduvni sistem s dve cevi. Predviđaju se dvostruki izduvi, s po jednim "topom" na svakoj strani. Uklonjena je Polo značka ispod VW logotipa, i zamenjena crvenim natpisom GTI. Zbog sportskog izgleda, crveni indikatori su zamenjeni crnim.

Redizajnirani Polo je dobio novu digitalnu ploču s instrumentima i kontrole klime od novog Arteona i Tiguana koje očekujemo i u GTI verziji, uz specifične GTI karakteristike poput crvenih detalja i kariranog uzorka na sedištima.

Ispod poklopca motora, očekuje se da će Polo GTI i dalje koristiti 2,0 litarski turbo, a očekuje se da će proizvoditi 210 KS (154 kW), što je za 10 KS više od izlaznog modela. To je skoro duplo više nego što proizvodi standardni Polo, koji sa 1,0 litarskim benzinskim motorom stvara 111 KS (82 kW).

Izvor: Jutarnji.hr

Renderi: Motor1.comčitanja : 311Komentari