home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche 919

Pisac komedija i ljubitelj Porschea Spike Feresten je nagovestio da stiže potpuno novi Porsche GT1 sa centralno smeštenim motorom.

„Čuo sam glasinu o novom Porscheu za koji trenutno, ako želite, možete da položite depozit za Porsche GT1“, rekao je Feresten, a prenosi Carscoops. „Glasina je da će se to objaviti u avgustu. Biće to novi Porsche GT1 automobil sa centralno smeštenim motorom koji će krenuti stopama Carrere GT i 918 Spydera“.

Road & Track primećuje da Feresten nije imenovao svoj izvor, već tvrdi da je informacije dobio od insajdera koji radi kod dilera koji je već počeo da prima depozite za automobil. Međutim, Feresten je priznao da njegov bliski prijatelj Jerry Seinfeld nije čuo za novi automobil, što ga je navelo da posumnja u insajdera.

Porsche će sigurno proizvesti naslednika 918 Spydera, samo je pitanje kada. 2019. godine nemački proizvođač je otkrio da razmišlja o novom hiperautomobilu, potencijalno onom sa baterijama sledeće generacije. Međutim, tvrdilo je da takav automobil verovatno neće ugledati svetlost dana pre „2025. ili kasnije“.

Jedna od mogućnosti je da se Porsche odluči na lansiranje drumske verzije hibridnog trkačkog automobila koji razvija zajedno sa Penskeom i Multimaticom za FIA Svetski šampionat u izdržljivosti i severnoamerički IMSA šampionat. Ovo vozilo će se takmičiti u kategoriji LDMh 2023. godine i baziraće se na LMP2 šasiji.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

DOPUNJENO: Porsche je za Carscoops u međuvremenu odlučno demantovao da će se "GT1" drumski automobil navodno uskoro pojaviti. "Mogu da potvrdim da nema planova za bilo kakav automobil ove vrste", rekao je portparol Porschea. Na pitanje da li se ovaj poricanje odnosi na duhovnog naslednika GT1 iz devedesetih (koji bi bio derivat Le Mans trkačkog vozila) ili na hiperautomobile uopšte, Porsche je odgovorio da se demanti "ptoteže na bilo koji automobil takve vrste."čitanja : 299Komentari