home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lamborghini Aventador Ultimae

Lamborghini u poslednje vreme vredno radi, što potvrđuje i saopštenje pod nazivom "Najboljih šest meseci ikada", a sada možemo očekivati novi model i to veoma brzo.

Italijanska kompanija je zabeležila ogroman uspeh u prvoj polovini 2021. godine, Urus je još uvek naprodavaniji model zahvaljujući 2.796 isporučenih primeraka ovog super SUV-a, a SAD je i dalje najveće tržište za proizvođača iz Sant-Agata Bolognesea. Zatim slede Kina, Hong Kong i Makau.

Međutim, stajanja nema, jer Lamborghini ovog leta planira da predstavi još jedan novi model nakon što smo videli Aventador Ultimae (na slici). Iz Lamborghinija je potvrđeno da će Ultimae biti poslednji "čisti" V12 superautomobil, tako da nije poznato šta se može očekivati.

Legendarni Countach slavi 50. godišnjicu ove godine, tako da postoji mogućnost da će se pojaviti model u čast "rođenja" LP500 koncepta 1971. godine.

Ako bude tako, novi model će slediti korake Miure Homage, ograničenog modela baziranog na Aventadoru koji se pojavio 2016. godine povodom proslave zlatne godišnjice modela koji se smatra Lamborghinijevim prvim superautomobilom.

Za sada se može samo špekulisati jer zvaničnih informacija još uvek nema.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 345Komentari