home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi Skysphere Concept

Audi je još ranije potvrdio tri nova koncept automobila koji će biti predstavljeni u narednih 12 meseci. Glavni dizajner Audija Mark Lichte ove automobile opisuje kao pogled u budući pravac brenda.

Potpredsednik Audija Henrik Wenders kolekciju koncepta naziva „sferama koje pružaju jedinstvena iskustva visoke klase“, ukazujući na imena tri vozila: Skysphere, Grand Sphere i Urban Sphere. Sva tri će verovatno najaviti novu eru dizajna za brend, čiji je autor Lichte - koji je u Audiju od 2014.

Audi Skysphere Concept

Autonomija i funkcije veštačke inteligencije igraće ključne uloge u ovim vozilima prema Lichteu „Prepoznaće vas, slušati i čitati želje u vašim očima. I znaće šta volite i gde to možete pronaći“, objašnjava Lichte.

Audi Skysphere Concept

Skysphere je opisan kao vozački automobil sa autonomnim mogućnostima. Ime nagoveštava da će to biti kabriolet, a proporcije najavljuju veliki sportski automobil sa dugačkim prednjim delom.

Kao što se i očekivalo, SkySphere će biti prvi iz ove palete koncepta koji će biti predstavljen javnosti, a to će se desiti 10. avgusta u Audijevom dizajnerskom centru u Kaliforniji.

Skysphere je inspirisan nekadašnjim luksuznim modelom Horch 853A, uz najavu da će imati luksuznu unutrašnjost sa najkvalitetnijim materijalima i najmodernijom tehnologijom.

Očekuje se i potpuno električni pogon, ali više detalja tek sledi.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 466Komentari