home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen ID.X

Prošle godine su pojedini mediji pisali da Volkswagen ima u planu da ponudi i sportsku verziju električnog hatchbacka ID.3. Zatim je u maju ove godine kao potvrda tih glasina prikazan sportski Volkswagen ID.X Concept (na slikama), dok je sada na sajmu u Minhenu i definitivno potvrđeno da stiže i serijska verzija pod nazivom ID.3 GTX.

Ovde treba podsetiti da je ranije ove godine Volkswagen već predstavio veći ID.4 GTX kada je najavljeno da će kasnije GTX verzije biti dostupne i za druge elekrtrične modele ove marke.

Volkswagen ID.X

I budući ID.3 GTX će biti napravljen na MEB platformi, imaće dva elektromotora (najverovatnije sa 295KS), pogon na sva četiri točka, drugačije točkove, doterani eksterijer, kao i sportskiji enterijer sa novim sedištima.

Serijski ID.3 GTX se očekuje već tokom sledeće godine, ali za sada nije poznato po kojoj ceni.

Iz Volkswagena je ranije ove godine stigla informacija da u toj kompaniji razmatraju da tržištu ponude i Cabrio verziju električnog modela ID.3. Sada su na sajmu u Minhenu samo izjavili da konačna odluka o tom modelu još nije doneta, ali da će napraviti koncept.

U Volkswagenu navode da bi ID.3 Cabrio mogao da ponudi potpuno nov, izuzetan osećaj slobode kao i da to predstavlja veoma izazovnu ideju.

Volkswagen ID.3 Cabrio

Ako dobije zeleno svetlo, ID.3 Cabrio bi mogao da se pojavi za nekoliko godina, u vreme restilizacije modela ID.3, što znači tokom 2023. godine.

Naravno, ID.3 Cabrio bi bio napravljen na Volkswagenovoj MEB platformi za električna vozila, a u odnosu na standardni ID.3 imao bi par vrata manje.

Na kraju, Volkswagen je i na sajmu u Minhenu izložio maskirani primerak budućeg modela ID.5, SUV-coupe automobila koji će imati i GTX verziju

Volkswagen ID.5 GTX

Volkswagen ID.5 je u stvari sportska varijanta modela ID.4 i namenjen je kupcima kojima je važniji stil nego prostranost.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 315Komentari