home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Maserati Grecale

Maserati je još prošle godine objavio svoje planove o nekoliko novih vozila za koje se najavljuje da će biti razvijeni, elektrifikovani i proizvedeni u Italiji.

U pitanju su modeli sa kombinacijom tipičnih Maserati voznih karakteristika. Nisu saopšteni svi detalji, ali se najavljuje da će imati vodeću ulogu za brend zahvaljujući svojim inovatnivnim tehnologijama.

Za početak, tu je budući SUV Grecale (nazvan po vetru sa Mediterana), koji će biti tek nešto manji od aktuelnog modela Levante. Ovaj novitet će se proizvoditi u Cassino fabrici, dok se njegova premijera najavljuje za 16. novembar ove godine, i to u Milanu.

Grecale će se bazirati na Giorgio platformi koju između ostalog koristi i Alfa Romeo Stelvio.

Maserati Grecale

Novi Maserati će po ranijim najavama imati rapored težine 50:50, najbolji odnos snaga / težina u klasi, laganu platformu i "superiorno "upravljanje".

Grecale će na početku između ostalog moći da se dobije i sa 2,0 litarskim turbo benzincem sa 284KS i 415 Nm (nezvanično se pominje i 2,9 litarski twin-turbo V6 agregat sa 512KS i 600 Nm), dok 2022. godine stiže i potpuno električna verzija.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 296Komentari