home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa MiTo

Alfa Romeo MiTo se proizvodio od 2008. i 2018. godine i u tom periodu je proizvedeno oko 265.000 primeraka, a sada stižu nezvanične informacije da u Stellantis grupaciji planiraju njegovog naslednika.

Pojedini mediji navode da bi kao osnova trebalo da se iskoristi platforma Peugeota 208, kao i da se pojavljivanje nove male Alfe može očekivati već tokom 2023. godine. Ostaje međutim pitanje da li će zadržati isto ime (MiTo za Milano i Torino).

Poput Peugeota 208 i Opel Corse, i novi MiTo će se po tim vestima nuditi samo kao hatchback sa petora vrata, dok će se u paleti naći samo benzinski motori (sa 100KS, 130KS i 155KS). Taođe, kasnije u toku životnog veka bi trebalo da stigne i potpuno električna verzija.

U svakom slučaju, to bi mogao da bude jedan od novih modela koji bi pomogao da Alfa Romeo postigne prodaju od 200.000 vozila godišnje.

Na kraju još jedna vest iz Alfa Romea, i to vezana za dugo najavljivani crossover Tonale. Naime, kako pišu pojedini mediji, premijera ovog manjeg crossovera je opet odložena, a ovoga puta je to zbog nestašice čipova u auto industriji.

Tonale je promociju inače trebalo da ima u prvom kvartalu sledeće godine, dok novi termin premijere za sada nije poznat.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 5899Komentari