home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Mondeo

Podsećanja radi, Ford je prošle godine već prekinuo proizvodnju američkog Fusiona, dok će krajem marta 2022. godine prestati i proizvodnja njegovog evropskog brata Mondea.

Kompanija je naime još ranije saopštila da će sledeće godine prekinuti proizvodnju aktuelnog Mondea (limuzine i karavana) u fabrici u španskoj Valensiji, i to zbog sve većih promena u željama kupaca. Drugim rečima, zbog rasta popularnosti SUV/crossover modela i pada interesovanja za klasičnim limuzinama.

S druge strane, u Kini će Mondeo dobiti naslednika, što najavljuju i ovi crteži iz tamošnje Fordove filijale.

Ford Mondeo

Kako stvari sada stoje, novi Mondeo za Kinu će biti bliski rođak nedavno predstavljenog Ford Evosa. Za razliku od Evosa koji je cross-liftback model (dužine 4920 mm i sa međuosovinskom rastojanjem od 2945 mm), novi Mondeo će se prodavati u formi klasične limuzine.

Kao i Evos, i Mondeo će pod haubom verovatno imati 2.0 EcoBoost turbo benzinac sa 238KS i 376 Nm, uz osmostepeni automatski menjač i prednji pogon.

Takođe, u opremi se očekuju i panoramski krov, sistem automatskog kočenja, održavanje vozila u kolovoznoj traci, Ford BlueCruise autopilot, 12.3-inčna digitalna instrument tabla, kao i veliki ekran Sync + 2.0 multimedia sistema.

Premijera novog Mondea za Kinu će se najverovatnije održati u prvom kvartalu 2022. godine, dok će se za proizvodnju brinuti Changan Ford koji između ostalog proizvodi i pomenuti Evos.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 579Komentari