home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW M2

Druga generacija BMW-ovog modela M2 Coupe (sa oznakom G87) po nekim vestima u proizvodnju kreće u decembru ove godine.

Kako stvari sada stoje, novi M2 Coupe će imati 3,0 litarski šestocilindrični twin-turbo motor, standardni manuelni ili opcioni 8 automatski menjač i samo zadnji pogon.

To znači da novi M2 neće biti dostupan sa opcijom xDrive pogona na sva četiri točka kako se pominjalo u nekim glasinama.

Jedan od razloga je težina. Nova Serija 2 je već teža nego što bi automobil ove veličine trebalo da bude, tako da BMW M nije želeo da dodaje težinu automobilu.

Drugi razlog je taj što BMW M ne želi da M2 utiče na prodaju modela M4, i obrnuto. Ako bi M2 bio ponuđen sa xDrive-om, mogao bi da bude previše sličan M4 xDrive, što bi onda izazvalo kanibalizaciju prodaje, na ovaj ili onaj način.

Sem toga, BMW želi da M2 sledeće generacije bude pravi automobil za vozača, bez tereta pogona na sva četiri točka.

Takođe, novi BMW M2 Coupe će raspolagati i sa agresivnijim aero body paketom, opcionim krovom od ugljeničnih vlakana, M točkovima (od 19 i 20 inča), zadnjim svetlima sa OLED grafikom, sportskim izduvnim sistemom, sportskim oslanjanjem, elektronski kontrolisanim M diferencijalom, jačim kočnicama, sportskim sedištima i sportskim volanom.

Proizvodnja novog M2 će se odvijati u BMW-ovoj fabrici San Luis Potosi u Meksiku, zajedno sa novom Serijom 2 Coupe.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: arhiva / Autoexpress.co.ukčitanja : 335Komentari