home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat Panda

Već cure informacije o tome šta će biti nova Panda

Trenutna generacija Fiat Pande je na tržištu već 11 godina pa je krajnje vreme za promenu. Ove godine debituje njegov naslednik, o kojem sve više manje znamo. Nažalost, elektrifikacija je sustigla i Pandu. Prema izveštajima, ona će biti jeftini električar u asortimanu Fiata, jeftiniji od električne verzije Fiata 500.

U Fiatu su toliko uvereni da kažu da će Panda biti najjeftiniji električni automobil na tržištu. Direktor brenda Olivier Francois tvrdi da će nova Panda probuditi usnulog diva Fiata.

Fiat Panda 2022 – šta znamo?

Nastaje kao razvoj prototipa imena Centoventi, koji je svetu predstavljen 2019. godine.  Većina vizuelizacija dostupnih na internetu se bazira na ovom prototipu.

U svakom slučaju, nova Panda će biti crossover B segmenta, koji će po dimenzijama savršeno odgovarati ukusu kupaca. Gospodin Francois želi da najjeftinija verzija košta između 18.000 i 20.000 evra.

Nažalost, struja u kombinaciji s pristupačnom cenom doneće određena odricanja. Baterija će imati manje od 40 kWh kapaciteta, a domet će biti manji od 300 km. Nova Panda neće imati 4×4 pogon, jer će biti napravljena na e-CMP platformi.

Izvor: Automobili.ba

Render: Autoexpress.co.ukčitanja : 6187Komentari