home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari Purosangue

Ferrari je nedavno već najavio da će kasnije ove godine početi sa proizvodnjom svog prvog SUV modela Purosangue ("Čistokrvni"), a sada je ovaj ekskluzivni novitet pre vremena procureo u javnost zahvaljujući špijunskim fotografijama iz same fabrike.

Ostaje da se vidi da li su fotografije slučajno ili "slučajno" procurele i kakav će biti epilog ove priče odnosno da li će neko za to odgovarati.

Kako bilo, Ferrari će se tako pridružiti i drugim kompanijama koje su već ponudile sportsko-luksuzne SUV modele, kao što su Lamborghini (sa Urusom), Rolls-Royce (sa Cullinanom) i Aston Martin (sa DBX-om).

Ferrari Purosangue

Treba napomenuti da se isporuke Purosanguea prvim kupcima očekuju početkom sledeće godine.

Što se pogona tiče, neke informacije pominju hibridni pogonski sistem sa twin-turbo benzincem i oko 800KS (uz 4x4 pogon), ali i V12 verziju koja bi mogla da se pojavi nešto kasnije.

Imajući u vidu iskustvo ostalih ekskluzivnih proizvođača sa prodajom SUV modela, očekuje se da Purosangue dodatno podigne prodaju italijanske marke. Podsećanja radi, Ferrari je 2021. godine širom sveta isporučio rekordnih 11.155 automobila, što predstavlja rast od 22,3 odsto u poređenju sa 2020. To je takođe i 10,1 odsto više nego u 2019. godini kada je Ferrari inače prvi put isporučio više od 10.000 vozila za godinu dana (10.131 vozila).

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Wilcoblok / Instagramčitanja : 2170Komentari