home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bentley premijera

Bentley je za 10. maj potvrdio predstavljanje novog vodećeg modela, ali nije objavio nikakve detalje.

Ipak, iako nema zvaničnih informacija, glasine kažu da bi ovo mogla da bude Bentayga sa dužim međuosovinskim rastojanjem. Teaser slika prikazuje unutrašnjost vrata, sa ambijentalnim osvetljenjem ljubičaste boje i osvetljenim šarama u obliku romba na presvlakama.

Međutim, kako piše Carscoops, dizajn i pozicioniranje ručke na vratima se razlikuju od svih aktuelnih Bentley modela, uključujući Bentaygu, što još više zbunjuje u vezi sa ovim novim dodatkom u asortimanu.

Prema zvaničnom saopštenju „dizajneri, inženjeri i majstori kompanije su preduzeli nove korake da kombinuju luksuz, tehnologiju i performanse na način koji samo Bentley može da isporuči. Uz dodatnu dimenziju dobrobiti u vozilu, novi model će stajati u raskošnoj udobnosti na vrhu svog asortimana i isporučiti mogućnosti iznad svega što je ranije bilo ponuđeno.”

Što se tiče pogonskog sklopa, sa sigurnošću znamo da će ovo biti model sa SUS motorom budući da Bentleyevo uvođenje pet električnih vozila neće početi pre 2025.

Bentley je takođe potvrdio novi Mulliner W12 Coupe baziran na Continentalu GT , ali će taj model biti predstavljen 2023.

Poslednji vodeći Bentley model je bio Mulsanne, koji je ukinut 2020. Ubrzo nakon njegovog nestanka, Bentley je najavio da će Flying Spur služiti kao indirektna zamena, pokrivajući potrebe kupaca Mulsannea. Međutim, 2020. godine, izvršni direktor Bentleija, Adrian Hallmark, nagoveštava novi vodeći SUV koji bi mogao da zauzme Mulsanneovo mesto kao vodeći Bentley.

Kako bilo, više o novom Bentleyu saznaćemo uskoro. Takođe postoji velika šansa da će Bentley nastaviti teaser kampanju, dajući nam time više nagoveštaja o ovom misterioznom modelu.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 452Komentari