home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW iX1

Ubrzo nakon nove generacije modela X1, BMW će predstaviti i njegovu električnu varijantu.

Treba podsetiti da je BMW pre nekoliko meseci već najavio da će potpuno električna verzija nove generacije X1 stići krajem ove godine. To je BMW iX1, a njegova premijera će uslediti ubrzo nakon standardnog BMW-a X1.

Sada stiže i nekoliko novih slika maskiranog test primerka BMW-a iX1, kao i par novih detalja. Slike su inače nastale u kompanijinom zimskom test centru u švedskom Arjeplogu. BMW navodi da je između ostalog tamo testiran i pogon na sva četiri točka u prototipu iX1 koji ima jedan elektromotor napred i drugi smešten pozadi.

BMW iX1

Govoreći na BMW-ovoj godišnjoj konferenciji, Oliver Zipse, predsedavajući borda mendžera u BMW AG, rekao je da će se iX1 pojaviti tokom 2022. Otkrio je i da će X1 / iX1 naslediti najnoviju tehnologiju povezivanja. Takođe, pominje se i digitalni zakrivljeni displej i Operativni Sistem 8.

BMW iX1 se najavljuje kao "prostran, ali kompaktan" kojim se potvrđuju informacije o povećanom prostoru u kabini u poređenju sa aktuelnim X1.

Za sada nije poznato sa koliko snage će raspolagati iX1, ali se zna da će biti opremljen petom generacijom eDrive tehnologije. Domet sa jednim punjenem baterija bi trebalo da iznosi 413-438 km po WLTP-u, uz potrošnju od 17.3 do 18.4 kWh na 100 km.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 263Komentari